kerst pasen pinksteren


- Nieuwjaarsdag valt altijd op 1 januari.
- Eerste Kerstdag valt altijd op 25 december.
- Tweede Kerstdag valt altijd op 26 december.
- Eerste Paasdag is altijd op zondag.
- Tweede Paasdag is altijd op maandag.
- Eerste Pinksterdag is altijd op zondag,
- Tweede Pinksterdag is altijd op maandag.


Data kerst pasen pinksteren 2023

Hier geven we je een overzicht van de data van kerst, pasen en pinksteren in 2023. Dit zijn drie belangrijke christelijke feestdagen die elk jaar op verschillende data vallen. We leggen ook uit wat deze feestdagen betekenen en hoe ze worden gevierd in Nederland.

Kerst

Kerst is het feest van de geboorte van Jezus Christus, de zoon van God. Volgens de christelijke traditie werd hij geboren in een stal in Bethlehem, waar hij werd bezocht door herders en wijzen uit het oosten. Kerst wordt gevierd op 25 en 26 december, die respectievelijk eerste en tweede kerstdag worden genoemd. Op deze dagen gaan veel mensen naar de kerk, zingen ze kerstliederen, versieren ze een kerstboom en wisselen ze cadeaus uit. Ook eten ze vaak een speciaal kerstdiner met familie of vrienden.

In 2023 valt kerst op maandag 25 en dinsdag 26 december . Dit betekent dat veel mensen een lang weekend hebben om te genieten van de feestdagen.

Pasen

Pasen is het feest van de opstanding van Jezus Christus uit de dood. Volgens de christelijke traditie werd hij gekruisigd op Goede Vrijdag en begraven in een graf. Op de derde dag daarna, die we nu kennen als Paaszondag, stond hij weer op uit de dood en verscheen hij aan zijn volgelingen. Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente. De dag ervoor heet Stille Zaterdag en de dag erna heet Tweede Paasdag.

Op Pasen gaan veel mensen naar de kerk om te vieren dat Jezus leeft. Ook eten ze vaak paaseieren, die symbool staan voor nieuw leven. Sommige mensen zoeken ook naar verstopte eieren of doen mee aan een paasbrunch.

In 2023 valt Pasen op zondag 9 en maandag 10 april . Dit betekent dat veel mensen een extra vrije dag hebben op maandag.

Pinksteren

Pinksteren is het feest van de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen van Jezus Christus. Volgens de christelijke traditie gebeurde dit tien dagen na Hemelvaart, toen Jezus ten hemel voer na zijn opstanding. Op Pinksterdag werden de apostelen vervuld met de Heilige Geest en begonnen ze te spreken in verschillende talen. Ze verkondigden het evangelie aan iedereen die hen hoorde. Pinksteren wordt gevierd op de vijftigste dag na Pasen. De dag ervoor heet Pinksterzaterdag en de dag erna heet Tweede Pinksterdag.

Op Pinksteren gaan veel mensen naar de kerk om te danken voor de gave van de Heilige Geest. Ook wordt er soms aandacht besteed aan het thema van eenheid en diversiteit in de kerk en in de wereld.

In 2023 valt Pinksteren op zondag 28 en maandag 29 mei . Dit betekent dat veel mensen weer een extra vrije dag hebben op maandag.

Wilt u meer weten over de feestdagen in de kerk dan heb ik voor u de volgende tip.
Bezoek tijdens de feestdagen een kerkdienst. Dit kan het beste in de gemeente waar u ook woont. Indien u geen geschikte kerk weet kunt u ook op de volgende website kijken van de om een adres en tijdstip van een kerkdienst te vinden.
Website met veel informatie over kerken in Nederland

Adsl Solcon Kliksafe of Filterbox Glasvezel informatie? Christelijke Feestdagen

Nieuwjaar, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerst 2023. DE FEESTDAGEN in Nederland.


eXTReMe Tracker